Terleme Botoksu terleyen bölgedeki ter bezlerine aşırı terlemeye sebep olan sinir uyarımlarını bloke eder. Bloke olan sinir uyarımları sebebi ile terleme oluşturamaz. Terleme botoksu yaklaşık 15 dakika sürer. Botoks ile terleme tedavisi öncesi lokal anestezik kremler ile deri yüzeyi uyuşturulabilir. Terleme Botoksu sonrası günlük yaşama dönülebilir. Terleme Botoksu etkisi %80-90 hastada 1 hafta sonunda başlar. Terleme botoksu etki süresi yaklaşık 6-8 aydır.
Terleme Botoksu Nasıl Yapılır?
Uygulama yapılacak bölgeye işlem öncesi anestezik krem sürülür ve ağrı hissinin azaltılması hedeflenir. İşlem aşırı terleyen bölgedeki derinin içine özel, ince uçlu iğnelerle yapılır.
Terleme Botoksu Kimlere Uygulanır?
Tedavi hamileler, emziren anneler ve bazı özel kas-sinir hastalığı olanlar dışında herkese uygulanır.
Terleme Botoksunun Yan Etkisi Var mı?
Tedavide kullanılan botoks materyalleri mutalaka çeşitli testlerden geçirilir. Bu açıdan güvenle yapılabilen işlemler arasında yer alır. Fakat enjeksiyon şeklinde uygulanan bir işlem olduğundan işlem yapılan terleme noktalarında kızarıklıklar olabilir. Yine enjeksiyon işlemine bağlı olarak hafif şişme ve morluklar da ortaya çıkabilir.
Bu etkilerin tamamen geçici olduğunun altını çizmekte fayda olacaktır. Kızarıklık yahut morarma gibi etkilere müdahale edilmeye gerek duyulmaz. Kısa zamanda kendiliğinden geçer.
Ameliyatsız, kanamasız ve dikişsiz olarak gerçekleştirilen bir uygulama olması da önemlidir. Yan etkiler geçici olduğundan işlemin bu özellikleri daha fazla ön plana çıka öyle ki otoks işleminin yaklaşık 30 yıldır güvenle kullanılmaktadır.