Lazer Peeling Nedir?Lazer peeling temelde çeşitli sebeplerle deforme olmuş cildin üst yüzeyinin soyulması için yapılan lazerle müdahaledir. Hasarlı tabakanın soyulup, cilt yenilenmesi sağlanarak pürüzsüz bir görünüm kazandırılır.
Kullanılan özel lazerle ısı hasarına neden olmadan kısa sürede iyileşme sağlanır.
Lazer peeling uygulama yöntemlerine göre üçe ayrılır. Bunlar;
Işık Peelingi: Daha çok cilt lekelerinin tedavisinde kullanılır. Pigment bozuklukları, renk değişimleri ve ton farklılıkları ışık peeling ile kısa sürede iyileşir.
Karbon Peeling: Diğer tekniklerden farklı olarak lazer işlemi yapılmadan önce cilde karbon kremi sürülür. Karbon içerikli bu krem lazerin etkinliği artırır ve lekeleri gidererek pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.
Kimyasal Peeling: Glikosit asit ve tca gibi çeşitleri olan kimyasal peeling 4 seans uygulanarak ciltteli lekelerin yok edilmesini amaçlar. Kimyasal peeling ardından cildin güneşten korunması cilt bozukluklarını engellemek için çok önemlidir.
Lazer Peeling Nasıl Uygulanır?Peeling işlemi öncesi detaylı bir cilt muayenesi yapılır. Bu muayenede cilt tipi, kırışıklık ve leke bulunan bölgeler tespit edilir.
Uygulama öncesi güneşe çıkmamak, güneş koruyucu krem kullanmak gerekebilir. Cilt muayenesi sonrası karar verilen peeling işlemi eğer yüzeyselse herhangi bir ağrı kesici alınmasına ihtiyaç duyulmaz. Daha derin bir soyma işlemi yapılacaksa ağrı kesici kremlerle ilgili bölgedeki ağrı engellenebilir.
Daha sonra hasarlı bölgelere ihtiyaca göre düşük ya da yüksek doz ışınlarla soyma işlemi gerçekleştirilir. İşlem 30-45 dakika sürer ve işlem sonra 3-7 gün arası ciltte kızarıklık oluşması normaldir. Bu dönemde güneşten koruyucu ve nemlendirici krem kullanmak cilt sağlığını korumak açısından önemlidir.