English Türkçe

Botulinum Toxin Enjeksiyonu (BOTOX)

Botoks nedir?
Botoks nedir? Başta estetik olmak üzere pek çok tıbbi alanda uygulanan botoks, yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme tedavisinde kullanılan bir ekzotoksindir.

Botoks,clostridium botulinum adı verilen bakteriden elde edilir.

Ayrıca yüzdeki kırışıklıkları ve çizgileri ortadan kaldırmanın en güvenilir ve kolay yöntemidir. z Sistemik olarak bütün kaslara tesir etmeyen botoks,yalnız enjekte edildiği bölgeye etki eder ve sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını önler.

Botoks neden yapılır?
En çok yüz kırışıklıklarının ortadan kaldırılmasına ve koltuk altı,el ve ayak terlemelerine çare olarak kullanılan botoks, hem tedavi edici hem de koruyucu nitelikte bir uygulamadır.zamanla yüzde beliren çizgilerin tamamen açılmasını sağlamakla beraber,henüz yüze yerleşmese dahi belirginleşen çizgilerin derinleşmeden iyileşmesine olanak tanır.bunların haricinde,ter bezlerini bloke etmesiyle aşırı terleme derdine de son verir.

Botoks hangi durumlarda uygulanır?
1) Tıbbi Alanda Kullanımı : Aşırı terleme,migren ve bunların haricinde diş gıcırdatma ve çene kasılması gibi sıkıntılar da çene kasları olarak bilinen massater kasını gevşetmek için de uygulanmaktadır.

2) Kozmetik Kullanımı: Botoks uygulamasının kozmetik alanda en sık kullanımı,kırışıklıkların bulunduğu deriyi korumaktır.